Program: Luni - Vineri: 09:00 - 17:00 | Program preluare comenzi: Luni - Vineri: 09:00 - 17:00 | Program comenzi urgente: 24/7

0756589184
Coşul tău este gol!
18%

* Fotografiile sunt cu caracter informativ. Producătorul poate schimba ambalajul produsului fără a ne notifica în prealabil.

Producător: Targroch
În Stoc
Cod produs: TARG111
35,00LEI 28,50LEI

* Pretul contine TVA

Modalitati de plata:
RAMBURS | VISA | MASTERCARD

Modalitati de transport:
Curierat rapid (oriunde in tara): 16 lei

Uleiul de in este produs prin presarea la rece a seminţelor de in bine coapte. Acest procedeu de obţinere a uleiului îi dă o mulţime de beneficii valoroase pentru sănătate. Uleiul de in era recunoscut pentru calităţile sale încă din perioada Romei Antice.

Este o sursă naturală excelentă de acizi graşi esenţiali şi are proprietăţi antivirale, antimicrobiene, antitumorale şi antiparazitare.

Uleiul de in trebuie consumat rece. Nu se recomandă folosirea lui în preparatele calde, deoarece prin încălzire acesta îşi pierde din proprietăţi sau poate deveni toxic.

Descriere:

Uleiul de semințe de in marca Targroch este ideal pentru salate si alte preparate reci. Acesta este obtinut prin presare la rece, din seminte de in de cea mai buna calitate. Sticla de 500 ml conține aproximativ 50 de portii. A se depozita într-un loc răcoros, uscat și întunecat. După deschiderea produsului, este recomandat a se depozita la 4-10° C timp de până la 3-4 săptămâni.

Produsul are un conținut ridicat de omega-3.

Ingrediente: ulei de in presat la rece.

Aplicație: uleiul de semințe de in este ideal pentru salate si alte feluri de mâncare servite la rece.

Valoarea nutritivă a produsului 100 g , Porție 10 g (1 lingura)

Valoarea energetica  3697 kJ / 900 kcal,  370 kJ / 90 kcal , 4%

Grăsimi:

 Acizi grași saturați 100 g, 10 g, 14%

Acizi grași mononesaturați 9 g, 0,9 g, 5%

Acizi grași polinesaturați 15,6 g, 1,6 g, -

Hidrati de carbon 0 g

Inclusiv zaharuri 0 g

Proteină 0 g

Sare 0 g

Omega-3  58 g , 5,8 g

Omega-6- 13 g , 1,3 g

* RWS- aporturile de referință adult mediu (8400kJ / 2000kcal).

Stiai ca denumirea din limba latina a inului, Linum Usitatissimum, se traduce drept Cel mai folositor? Consumat crud, inclus in preparate culinare diverse, pisat pentru a obtine faina sau presat si folosit in forma de ulei, inul aduce organismului tau numeroase beneficii.

De ce gasim pentru uleiul de in presat la rece un pret mai mare decat pentru uleiul de floarea soarelui din magazine? In primul rand este importanta materia prima, calitatea acesteia, dar si modul de prelucrare. Prelucrarea la rece a uleiurilor este o procedura in care se folosesc instrumente special adaptate si este mai putin raspandita decat prelucrarea folosind procedee termice, nu este o operatiune de masa, deci presupune costuri mai ridicate. Presarea la rece a semintelor de in este o metoda sigura de a obtine uleiul fara a altera calitatile nutritive a acestui extraordinar produs.

Proprietatile nutritive ale semintelor de in

Reprezinta cea mai bogată sursă naturală de acizi graşi esențiali Omega-3, având un conținut ridicat de vitamine (complexul B şi vitamina E), lecitină, fibre, potasiu, magneziu şi fitoestrogeni. Au puternice efecte antioxidante.

Beneficiile consumului de ulei de in

Uleiul de in nerafinat, deci netratat cu compusi chimici, iti aduce pe masa, concentrat, atat gustul semintelor, cat si calitatile lor. Acelasi lucru se intampla in zaul tuturor uleiurilor presate la rece, cum este, de exemplu, si uleiul din seminte de susanDaca vrei sa stii cu ce te ajuta uleiul de in presat la rece si care sunt motivele pentru care milioane de oameni il consuma regulat, citeste in continuare.

Uleiul de in sustine sanatatea sistemului cardiovascular

Substantele nutritive din uleiul din seminte de in contribuie la subtierea sangelui si iti normalizeaza tensiunea arteriala, aparandu-te astfel de boli cardiovasculare.

Uleiul de in te ajuta in lupta impotriva cancerului

Despre influenta alimentatiei asupra cancerului s-a discutat de multe ori. Oricat de multe remedii minune ne-ar promite internetul, realitatea este ca, in lipsa unor studii stiintifice, vindecarea persoanelor bolnave cu ajutorul unor anumite produse, poate fi foarte bine considerata intamplatoare. Singurele care merita tratate cu atentie sunt studiile stiintifice, efectuate de experti in domeniu. In privinta consumului de in exista un studiu datand din anul 2005, publicat in revista Studii clinice asupra cancerului. In cuprinsul acestui studiu se evidentiaza faptul ca pacientii care au consumat in pe o perioada de 32 de zile fara intrerupere, au inregistrat o scadere evidenta a indicilor tumorali. Rezultate bune au mai fost demonstrate stiiintific si in cazul cancerului de colon sau cel de prostata.

Uleiul de in te ajuta sa slabesti

In general semintele de in sunt extrem de eficiente in incercarea de eliminarea a kilogramelor in plus. Uleiul de in presat la rece contine substante cu ajutorul carora organimsul tau va arde mei repede grasimile, transformandu-le in energie, asa incat consuma in mod regulat acest aliment, bineinteles, in cantitati mici si, in cateva saptamani, vei incepe sa vezi diferentele. Chiar daca rezultatele sunt vizibile abia dupa aceasta perioada, tu ai sa le simti imediat, intrucat uleiul de in imbunatateste si accelereaza digestia, asadar  ai sa te simti mai usoara si mai energica, in acelasi timp.

Uleiul de in ajuta la scaderea colesterolului

Prin continutul sau de acizi grasi Omega 3, uleiul de in te ajuta ca scazi colesterolul rau si sa il cresti pe cel bun, protejandu-ti astfel inima.

 

Uleiul de in poate reduce simptomele menopauzei

Substantele nutritive din compozitia semintelor de in din care se obtine uleiul presat la rece favorizeaza productia de estrogen si pot reduce simptomele menopauzei. din nou, acestea nu sunt simple supozitie: exista si un alt studiu realizat de Clinica Mayo, din care aflam faptul ca femeile aflate la menopauza, care au consumat zilnic in jur de 40 de grame de seminte de in (in diferite forme) timp de 6 saptamani, au constatat ca episoadele de bufeuri si intensitatea acestora au scazut cu peste 50%