- Curierat rapid (oriunde in tara): 20 lei
- Plăți sigure prin card sau ramburs
- Gama diversificata de produse
- Retur in 14 zile
Pasionatii de intelepti spanioli spun ca era cunoscut si apreciat din cele mai vechi timpuri. Aztecii si indienii aveau sa se bucure de el, obtinand fitness fizic si mental din semintele mici de chia. Cum este posibil ca cateva mii de ani mai tarziu, in era alimentatiei sanatoase si a produselor ecologice, abia descoperim puterea acestor plante stravechi?
Exista doua teorii - nu se exclud reciproc - despre originea si sensul cuvantului chia. Unul dintre ei spune ca in limba vechiului Maya simbolizeaza puterea. Al doilea sustine ca numele a fost derivat din cuvantul chian, care inseamna ulei in nahualth. Probabil ca, in vremuri atat de indepartate, stramosii nostri erau constienti de faptul ca salvie spaniola este o materie prima excelenta pentru productia de ulei de inalta calitate.
Salvia spaniola este una dintre cele mai vechi plante cultivate. Plantatiile sale se gasesc in principal in Mexic si Guatemala si mai rar in Bolivia, Australia, Argentina si Ecuador. Inca nu este cunoscut si folosit pe scara larga in Europa. Acest lucru se datoreaza faptului ca semintele de chia au fost aprobate ca produs alimentar de Uniunea Europeana relativ recent - in 2009.
Arata atat de discret, incat este greu de banuit ca sunt o adevarata bomba de vitamine si energie. Valorile nutritionale ale salviei spaniole contribuie la:
- imbunatatirea memoriei si a concentrarii,
- intarirea imunitatii,
- scaderea nivelului de colesterol rau,
- eliminarea radicalilor liberi (intarzie astfel procesele de imbatranire),
- imbunatatirea activitatii tractului digestiv,
- imbunatateste starea parului, a pielii si a unghiilor,
- adauga energie si vitalitate.
Salvie spaniola nu are gust si miros specific. Natura sa neutra inseamna ca poate fi adaugat la aproape orice. Nu necesita macinare sau tratament termic. Cu toate acestea, are o caracteristica interesanta care merita folosita atunci cand pregatiti bauturi si deserturi.
Chia absoarbe cu usurinta apa si grasimea, prezentand proprietati de ingrosare. Este perfect ca adaos la iaurturi, sucuri, cocktailuri si creme. Semintele de chia sunt folosite pentru a crea budinci hranitoare, bauturi groase si smoothie-urile populare in prezent. De asemenea, salvie spaniola este din ce in ce mai des baza deserturilor, un ingredient al prajiturii si al produselor de patiserie dietetice. Adaugarea acestor seminte mici permite nu numai sa interfereze cu consistenta felurilor de mancare, ci si sa le imbogateasca cu usurinta cu proprietati de promovare a sanatatii.
Cantitatea zilnica recomandata de salvie spaniola este de aproximativ 3 lingurite sau 15 g. Cantitatea de nutrienti furnizata in aceasta portie este prezentata in tabelul de mai jos.
Semintele de chia pot fi adaugate intregi sau macinate in muesli, iaurt, fulgi de ovaz, salate si produse de patiserie.
A se pastra intr-un loc uscat intr-un recipient bine inchis.
> Fier – ajuta la producerea corecta a globulelor rosii si a hemoglobinei.
> Magneziul - contribuie la reducerea oboselii si oboselii.
> Calciu - ajuta la mentinerea sanatatii oaselor si a dintilor.
De luni pana vineri: 09:00 - 17:00